Isparta 1 Şubesi

ÜYE BULUŞMASI

Eğitim-Bir-Sen Isparta 1 No'lu Şube olarak geçtiğimiz Cumartesi günü Süleyman Demirel Kongre Merkezinde Eğitim-Bir-Sen kurucu başkanı merhum Mehmet Akif İNAN'ın Erdemliler Hareketi oalrak başlattığı 'Hep birlikte zirveden yeni ufuklara doğru devam eden yolculuğumuz' programını gerçekleştirdik. Saat 11:00'de başlayan programımıza AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur GÖKGÖZ, AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Ahmet YILDIRIM, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen eski İl Başkanımız İhsan ARICI ve sendikamıza mensup çok sayıda üyemiz katılım sağladı.

 

Bilginin hakikate, fikrin hikmete, beşerin insana dönüştüğü mücadelenin, Akif İnan’ın izinden gidenlere, Erol Battal’ın duruşunu devam ettirenlere, Ahmet Gündoğdu’nun mücadele azmiyle büyüyenlere, Eğitim-Bir-Sen için ter akıtanlara; fikri eskimeyen, yönü değişmeyen, ekseni kaymayan, terazisi şaşmayan teşkilatın üyelerine selam olsun.

Memur-Sen Konfederasyonumuza bağlı Eğitim-Bir-Sen, 14 Şubat 1992 tarihinde eğitimci, şair ve yazar Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından kurulmuş, Yaklaşık on yıl boyunca kamu görevlilerinin sendikal haklara kavuşması için gayret gösteren Mehmet Akif İnan, bu çalışmalarıyla aynı zamanda ülkemizde demokrasinin tabana yayılarak gelişmesi ve sivil toplumun güçlendirilmesi çalışmalarına büyük katkıda bulunmuştur. Akif İnan, kamu görevlilerinin sendikal örgütlenme hakkının kazanmasının ise tartışmasız öncüsü olmuştur.

14 Şubat 1992 tarihinde kurulan Eğitim-Bir-Sen, 15 Mayıs 2009’da 137 bin 464 üye sayısıyla Millî Eğitim Bakanlığı’nda yetkili sendika olmuş; Bugün üye sayısını yaklaşık 450 bine çıkaran Eğitim-Bir-Sen, genel yetkili sendika olarak, zirveden yeni ufuklara yolculuğuna devam etmektedir.

Bu yolculuk bugün başlayıp yarın bitecek bir yolculuk değil. Uzun soluklu bir koşu, uzun menzilli bir hedef, uzun erimli bir mücadeledir. Eğitim çalışanlarının hakları, hukuku, eğitim, eğitim sisteminin durumu, sendikaların ve sendikacılığın Türkiye ve dünyadaki konumu hep gündemimizde oldu. Sorunları teşhis, çözümleri tespit odaklı çalışmalarla sendikal kulvarda farkımızı ortaya koyduk. Yol gösterdik, yol açtık, yol aldık. Kayıplara son verdik, kazanımları artırdık. Müfredattan ders kitaplarına, sınav sisteminden yerleştirme uygulamalarına her konuda ses verdik, söz söyledik. Doğruyu işaret edip, hatadan vazgeçirdik. Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi, Müfredatın Demokratikleştirilmesi, Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri raporlarımız bugüne kadar hem bu alanlarda hem de sendika tarafından hazırlanan ilk ve kapsamlı raporlar olmasıyla; içeride de dışarıda da fikri kapasitemizi, kendi alanımızdaki yetkinliğimizi tescilleyen çalışmalar oldu. Yakıp yıkan değil üreten, kırıp döken değil düzelten, cam indiren değil fikir bildiren, barikat kuran değil engel kaldıran tavrımızla yasaklara karşı çıktık, özlük ve özgürlük mücadelesi verdik. Bunları hâkim bilgi, halis niyet, sarsılmaz aidiyet ve örgütün gücünü arkasına almış ehliyetle yaptık. Kurum İdari Kurulu’ndan Toplu Sözleşme’ye, davalardan eylemlere, ikili ilişkilerden uluslararası diplomasiye her zeminde üyeye, ülkeye, insana ve dünyaya kazandırmanın peşinde olduk Amfilerde öğrenciler, sınıflarda öğretmenler başörtülü ise bu sizin eseriniz. Milli Güvenlik Dersi’ni müfredattan, apoleti sınıftan çıkaran sizsiniz. Nöbet ücretinin gelmesi de ek ders ücretinin artması da sınav ücretlerinde adaletsizliğin son bulması da alın terimizin sonucu. 4/C’nin son bulması, sözleşmelilerin kadroya alınması çıkardığımız güçlü sesin, yaptığımız eylemlerin sonucu. Diğer yanda üyelerimizin uğradıkları haksızlık ve hukuksuzluklara yargı yoluyla karşı çıktık. Açtığımız ve lehimize sonuçlanan yüzlerce dava.

28 Şubat kararlarının çöpe atılmasında, başörtüsü yasağının sona ermesinde, katsayı engelinin kaldırılmasında,15 Temmuz ihanetinin püskürtülmesinde yerimiz, terimiz, imzamız var. ‘Ortak Akıl’ mitinglerinde biz vardık. Toplu sözleşmenin önünü açan referandumda, milletin ürettiği ‘evet’in inşasında biz vardık. Millet iradesine itibar, yönetimde istikrar için hükûmet sistemi değişikliğinin anlatılması, anlaşılması ve hayat bulmasında sorumluluk aldık. Teröre karşı ortak duruşun, kadim kardeşliği birlikte haykırışın öncüsü olduk. Sendika olmanın hakkını verdik, sivil toplum örgütü vasfını hiç kaybetmedik. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, sınırları aşan bakış açısıyla; tarihî derinliğimiz, güçlü vizyonumuz ve gelecek tasavvurumuzla yepyeni bir sendikal kimlik inşa ettik.”

             Eğitim-Bir-Sen olarak toplu sözleşmeye de, toplumsal sözleşmeye de ’Evet’ diyen bir sivil toplum örgütüyüz. 9 yıl boyunca aynı iktidarla masaya oturup yetkili sendika olarak tek bir kazanım elde edemeyen bazı sivil toplum örgütlerinin toplu sözleşmelerde elde ettiğimiz kazanımlarımızı, süreci sulandırarak gölgelemesine müsaade etmeyeceğiz. Kazanımlarımızı her yerde ve mekanda anlatmaya ve farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen’in hedefi, kamu görevlilerinin en büyük sendikası olarak önümüzdeki dönemde de eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini en iyi şekilde korumak ve geliştirmek olacaktır. 

Ben katılımınızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür ediyor saygı ve selamlarımı sunuyorum.