Isparta 1 Şubesi

Prof.Dr.Mehmet Çelik'ten Konferans

Sendikamızca  düzenlenen ve konuşmacı olarak sıra dışı tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik'in katıldığı konferans büyük ilgi gördü. 

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda programa İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, İl Müftüsü Galip Akın ve Çok sayıda dinleyici katıldı.

Çanakkale Savaşları ile başlayan ve 15 Temmuz hain kalkışmasına kadar ki sürece anlatan Türk tarih profesörü ve İslam Bilgini Prof. Dr. Mehmet Çelik, konuşmasında, “Bizim son yüz yılda yetiştirdiğimiz üç neslimizi mahvettiler. Birinci nesil Abdulhamid’in modern okullarda yetiştirdiği nesildi, onu Çanakkale’de yok ettiler” dedi. İngilizlerin bu planını verdiğini bir örnekle açıklayan Çelik, “İngiliz Kraliyeti İngiliz donanmasının başkomutanı Hamilton’a “Bu kadar büyük maliyete sebep olan Çanakkale savaşının İngiltere açısından kazancı ne oldu?” sorusunu sordu. Hamilton ise, “Türk milletinin gençliğini yok ettik, istikbali karardı” cevabını vermiştir” diye konuştu. Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Demokrat parti vasıtasıyla kurulan Üniversitelerde yetişen ikinci neslimiz çok kaliteliydi. 65-80 arası. Ben de onlardan biriyim. Sağcısıyla, solcusuyla kaliteli çocuklardı. Okuyorlardı, düşünüyorlardı, tartışıyorlardı. Fakat bir gizli el iki tarafın eline silah verdi. Birbirlerine kırdıttılar, kalanları da biz hapishanelere doldurduk. İkinci neslimiz de öyle gitti” şeklinde konuştu. Çelik, “Üçüncü neslimizde ise FETÖ tarafından ülkenin en zeki çocukları toplandı, ülkeye, vatana ve millet hain olarak yetiştirildi” diye konuştu. Ayrıca Irak’ın Amerikan askerlerine teslim edilmesinde önemli roller üstlenen Kesnizani tarikatının örgütlenme biçimi ile FETÖ’nün örgütlenme yapısı arasındaki benzerliklere dikkat çeken Çelik “Eğer devlet Irak’ın bu şekilde Amerikan askerlerine teslim edilmesini anlayabilmiş olsaydı 15 Temmuz kalkışmasının önlenebileceğini” söyledi.