Isparta 1 Şubesi

Atama Bekleyen Öğretmenler Sendikamızı Ziyaret Etti

Atama bekleyen öğretmen adaylarının sorunları ve yapılacak olan atamalarla ilgili talepleri iletmek adına Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunu atama bekleyen öğretmenler, Isparta Eğitim Bir Sen ve Memur Sen başkanı İhsan ARICI’ yı makamında ziyaret etti.

Öğretmen adayları görüşme içeriğinde 33 günlük rehberlik kursunun kaldırılmasını, RPD eğitiminin en az 4 yıllık uzmanlık gerektiren bir alan olduğunu, 33 günlük olan bu kursların hiçbir yetkinlik sağlamayacağını ve bu kursların hali hazırda 7000 işsiz mezun barındıran Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümüne haksızlık olduğunu özel sektörde çalışacak yeterli ve profesyonel mezun olduğunu, aynı zaman da anaokulunda rehberlik kadrosunun kaldırılmasının gelişimsel rehberlik anlayışı ile ters düştüğünü bu dönemin psikolojik danışmanın en çok ihtiyaç duyulan bölümlerden biri olduğu çocukların zihinsel gelişimleri kadar psikolojik gelişimlerinin de desteklenmesi gerektiğini ve ayrıca atamalarda kontenjan dağılımının ihtiyaçlarına göre verilmesi gerektiğini belirttiler.

             Şu anda rehberlik açığı:11.130 (ihtiyaç sırasında 4. sıradadır.) Bu rakamlar göz önüne alındığında son üç atama döneminde özellikle 2016 ekim atamasında (verilen atama kontenjanı:503) RPD’ye hakkettiği kontenjanın verilmediğini bu yüzden mezunların mağdur olduğu belirtildi.

           Atama bekleyen öğretmenler, sorunlarını ve yapılacak olan atamalarla ilgili taleplerden oluşan bir dosyayı  Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’ne ulaştırması için Şube Başkanı İhsan ARICI’ya takdim ettiler.